2021 Yeni Trend Eşarplar

2021 yeni trend eşarplar sıklıkla değişim geçirmektedir ve diğer moda parçalarının değişimi ile paralel bir değişim izlemektedir. Yani aslında tesettür etekleri nasıl değişiyor ise aynı değişim eşarpta da kendini göstermektedir. Bu gibi benzerlikler aslında modanın klasikleşmiş bir anlayışıdır. Kumaş benzerlikleri ile birlikte renk benzerlikleri de dikkat çekmektedir. Son yılların eşarp modası ciddi bir dönüşüm geçirmiş ve sadelik algısını benimser hale gelmiştir.

 

2021 Trend Eşarp Kumaşları Nelerdir?

2021 yeni trend eşarplar kumaşları bakımından değişim geçirmiştir. Saten kumaş olarak bildiğimiz ya da daha az kaliteli polyester kumaşlar sıklıkla karşımıza çıkarken günümüzde ipek kumaş en çok karşımıza çıkan türdür. Buna pamuk kumaşlar da eşlik eder ancak tamamen pamuk kumaş olması önemli bir ayrıntıdır. Rahatlık bakımından trend kumaşlar arasında en çok pamuk kumaşa rastlarız.

 

2021 Trend Eşarp Renkleri Nelerdir?

2021 yeni trend eşarplar söz konusu olduğunda en çok pastel tonları ile karşılaşmamız pek şaşırtıcı değildir. Sadece eşarp modasında değil tüm tesettür modasında pastel tonların ön planda olması dikkat çekmektedir. Siyah ve diğer baskın tonların popüler olduğu yıllardan sonra son yıllarda artan pastel tonların popülerliği odlukça dikkat çekmektedir.

2021 yeni trend eşarplar elbette tamamen pastel tonlar değildir. Yani koyu tonlar da vardır ancak pastel tonları dediğimiz renklerin koyu tonlarıdır. Açık renk mor ile birlikte aslında bordo da trend eşarp renkleri arasında bulunmaktadır. Yani sadece açık renkler değil koyu renkler de tercih edilmektedir. Ten renklerine göre birçok kadın tarafından tercih edilen koyu renk eşarplar ve şallar günümüzün trendleri arasında bulunurken bu renklerin pastel tonların devamı olmasına dikkat edilmektedir.

 

2021 Trend Eşarp Desenleri Nelerdir?

Desenler özellikle eşarplarda son yıllarda popülerliğini kaybetmiş durumdadır. Bunun temel bir sebebi olmamakla birlikte son yıllarda artan rahatlık algısı ve sadeliğin daha şık olduğu düşüncesi sadece tesettür modasında değil her moda anlayışında kendini göstermektedir. Desenler uzaklaşılmıştır ve tek renk sade tonlar tercih edilir hale gelmiştir. Karşımıza çıkan desenler ise hafif geçişlere sahip ve çok karışık olmayan desenlerdir. Bu nedenle bir süredir artan desen popülerliği artık son birkaç senedir sona ermiş durumdadır.

Desenler elbette ki hiç yok değildir. 2021 yeni trend eşarplar arasında desenli eşarplar da vardır ancak bu desenlerin sayısı azdır. Bu desenler genellikle bitkisel bezemeler olmaktadır. Özellikle küçük yapraklar ve çiçekler tercih edilmektedir. Bunların arasında yeşil yaprakların sayısı fazla iken zaten hali hazırda popüler olan trend renklerden pastel tonları desen olarak karşımıza çıkar. Yeşilin haki tonu daha çok karşımıza çıkar iken çiçeklerin daha pastel halleri karşımıza çıkmaktadır.

 

Eşarplarda Pastel Tonlar Son Yıllarda Neden Bu kadar Popülerdir?

Pastel tonların bu kadar popüler olmasının sebebi doğallığa ciddi bir yönelim olmasıdır. Tesettür modasındaki aşırı renkler, simler ve parlaklığın ardından geçilen bu sadelik özellikle genç tesettür modasında kendini göstermektedir. Pek çok gencin pastel tonlara yatkınlığı dikkat çekmektedir. Bir süredir kaçınılan açık tonlar bir anda oldukça popüler olmuştur ve kumaşlarda da pastel tonlarına daha fazla yakışan kumaşlar tercih edilmektedir. Bu nedenle kumaş tercihinde de ciddi farklar yaşanmıştır. Son yıllarda koyu ve baskın renkler tercih edilir iken parlak kumaşlar tercih edilmiştir ancak soft tonlar dediğimiz açık tonlar kumaşların tercihini de değiştirmiştir. 2021 yeni trend eşarplar bu şekilde birtakım değişimlere uğramıştır.

 

Eşarplarda İpek Kumaş Neden Son Yıllarda Bu Kadar Popüler Olmuştur?

Eşarpların renk değişimi kumaş değişimini de ciddi oranda etkilemiştir. Yukarıda da bahsedildiği gibi modada sadeleşme tesettür modasında da kendisini oldukça göstermiştir. Özellikle siyah, koyu mavi gibi ya da daha çok desenli ve süslü eşarpların yerine günümüzde daha sade, tek renk ya da az desenli eşarplar ve şallar dikkat çeker. Elbette ilk bahsettiğimiz eşarpların kumaşları da aynı biçimde göz alıcı idi. Bu kumaşlar genelde saten olabildikleri gibi şifon gibi daha pek çok kumaş da dikkatimizi çeker. Bunların dışında günümüze geldiğimizde 2021 yeni trend eşarplar daha sade olmakla birlikte daha az parlaktır. İpek veya pamuk kumaşlar ön plana çıkmaktadır.