Moda dünyası 2020’de değişimin kapılarını aralıyor. Tesettür giyim alanında yeni kombinler, renkler, kıyafetler dikkat çekecek. Kış aylarını geride bıraktığımız bu yıl değişim rüzgarı ilkbahardan itibaren etkisini gösterecek.

Abiyeler, tunikler, eşarplar ve şallar vb. birçok kıyafet için değişimden söz etmek mümkün. Tasarımcıların 2020 koleksiyonları kısaca sadeliği, açık tonları ve yenilikleri içeriyor. İlkbahar aylarında hangi kombinler tercih edilmeli? Yılın renkleri hangisi? Özel davetler için ne tarz kombinler tercih etmeliyim? Tüm bu sorular şimdi yanıt buluyor. 

2020’nin Moda Renkleri 

Bu yıl için öne çıkan belirgin renkler var mı dersiniz? Bizce yok. Kış aylarında her zamanki gibi koyu renk tonları tercih eden kadınlar, ilkbahar aylarında ise açık tonlara yöneliyor. Açık mavi ve açık pembe tonlarının vitrinlerde olacağı bir dönemden geçiyoruz. 

Renkleri uyumlu bir şekilde kullanmak 2020’nin ipuçları arasında. Tesettür giyimde ilkbahardan itibaren mat yerine canlı renkler tercih edilecek. Havalı güneş gözlükleri de kombinler için uygun aksesuarlar olmaya devam edecek. 

Bu Yıl Öne Çıkan Kombinler 

Trikolar, kadife takımlar, elbiseler ilkbahar aylarında öne çıkan kombin önerilerini oluşturacak. Şal ve eşarpların da kıyafete uygun bir şekilde kullanılması önemli. Koyu tonları açık tonlarla dengelemek bir ipucu olabilir. Birbirine yakın renkler yerine zıt renkleri tercih edenlerin 2020 trendlerini belirleyeceğini söyleyebiliriz. 

Triko Takımlar 

“Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır” sözünün gerçeğe dönüştüğü anlarda triko takımlar sizi kurtarabilir. Özellikle soğuk havaların etkisini sürdürdüğü zamanlar, triko takımlar için tam zamanı. Uzun etek ve uzun ceketten oluşan bu kombine bir spor ayakkabısı ya da kısa bir bot eşlik edebilir. 

Kadife Takımlar 

Tek parça elbiseden ya da tunik ve pantolondan oluşan bu takımlar, güzel bir şal ve uyumlu bir çanta ile hoş bir kombin haline gelir, bunu deneyin. Kadife takımlar genellikle sonbahar ve ilkbahar aylarında tercih edilir. Bütünlüğe ve zarafete önem verenler için tek parça takımlar hoş bir görsellik yaratacaktır. 

Elbise Kombini 

Tafta kumaşı duymuş muydunuz? Duymadıysanız 2020’nin özel davetlerinde denk gelmeniz olası. Oldukça şık bir görünüm sağlayan bu kumaşlar, uzun elbiseler için doğru tercih olabilir. Yaz aylarında ince ve açık tonlu, bahar aylarında ise görece daha kalın bir kumaşa sahip elbiselerin öne çıkmasını bekliyoruz.