2020 Eşarp Seçimi

Tesettür giyim modasında ilkbahar/yaz trendi görünür olmaya başlıyor. Kış aylarında daha mat ve hacimli eşarp seçimlerinin baskın olduğunu deneyimledik. İlkbahar ve yaz aylarında ise daha canlı renklerin öne çıkacağını öngörüyoruz. Örtünme amaçlı ya da aksesuar olarak kullanılan eşarplarda 2020 modasına birlikte mercek tutacağız.

Muhafazakâr modanın önemli simgelerinden eşarplar her yıl olduğu üzere bu yıl da günlük, mevsimlik ya da özel günler olarak birden fazla seçeneğe ayrılıyor. Renkler, desenler ve kumaş türleri ile eşarp seçiminde dikkat edilmesi gereken birden fazla detay var. Eşarp tercihlerinde ilk olarak kombinler, yüz hatları vb. birçok değişkenin her zamanki gibi etkili olduğu bir gerçek.

2020’nin ilkbahar aylarını sıcak renklerle karşılayacağız. Kış aylarında daha mat renkler tercih edilirken bahar ayları için sıcak renklerin vitrinlerdeki yerini aldığına şimdiden tanık olabiliriz. Özellikle sarı, mor ve mercan renklerinin açık ve parlak tonlarıyla karşılaşmak olası görünüyor. İlkbaharda çiçeklerin açmasıyla birlikte çiçek desenlerinin bir trend olabileceğini öngörmek sürpriz değil. 2020 modası sadeliğin öne çıkacağı bir yıl olacak.

2020’nin geri kalanında düz, sade ve çiçek motifli eşarp desenlerinin öne çıkması bekleniyor. Açık ve canlı tonların koyu ve parlak tonlara göre daha çok rağbet göreceğinden bahsedebilmek mümkün. 2019’da öne çıkan geleneksel motifler bu yıl da yükseliş trendini sürdürecek.

Eşarp modasında kıştan ilkbahara doğru geçerken kumaş türlerinde de mevsime bağlı değişiklikler göreceğiz. Sıcakların artacağı günlerde daha ince ve açık renkli tercihler öne çıkacak. İlkbahar ve yaz aylarında ipek eşarplar kullanmak sağlık açısından önemli. İpeksi yapısıyla daha konforlu bir kullanım sağlayan bu eşarplar, 2020’de de en çok talep gören kumaş türü olmaya aday. İpek olmayıp da “ipek eşarp” olarak satılan ürünlere karşı dikkatli olunmalı.

İpek eşarplara alternatif olarak polyester ürünler tercih edilebilir. Esnek olması sayesinde buruşma riskine karşı dayanıklı olan polyester kumaşlar, hafif ağırlıkta ve nefes alabilen bir kumaş türü olarak son derece sağlıklı. Üstelik kolay yıkanabilen ve çabuk kuruyan ürünler olması sayesinde kullanımı da oldukça pratik.

Comments are closed.